Wandeling Klein Profijt

In tegenstelling tot een eerder bericht gaat de eerste zaterdag van de maandwandeling op 1 april niet door de Rhoonse Grienden, maar door natuurgebied Klein Profijt.

Klein Profijt is een getijdengebied langs de Oude Maas. Slibrijk, troebel water vloeit via kreken en kreekjes het gebied in, om er bij eb in kristalheldere stroompjes weer weg te trekken. Juist dit schone water brengt spectaculaire natuur met zich mee. In Klein Profijt bevinden zich twee bewoonde beverburchten, dus de kans bestaat dat we sporen ontdekken en met heel veel geluk een bever spotten. In het gebied komen ook blauwborsten en ijsvogels voor.

Langs de kreken groeit getijdenbos. Verschillende wilgensoorten weerstaan tweemaal daags overstromingen en droogte. In het bos groeien langs kreken en poelen en op plekken waar door storm het bos is ingestort, de zeldzame spindotter en zomerklokjes.

We verzamelen om 9.30 uur op het parkeerterrein aan het einde van de Schenkeldijk in Rhoon. Het gebied kan nat en modderig zijn. Neem goede schoenen of eventueel laarzen mee.

Klein Profijt 01 april 2023 - 09:30
Wanneer
zaterdag 01 april 2023
09:30
Waar
Parkeerterrein Klein Profijt
Schenkeldijk
3161 Rhoon
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Annet Lems

Algemeen lid (media) Voorne-Putten-Rozenburg

Ontdek meer over

Deel deze pagina