Cursus zoogdieren leren kennen voor beginners

Wilt u wel eens weten welke vleermuizen er door uw straat vliegen en waar zij overdag verblijven? Komt uw kat wel eens met een muis thuis en bent u nieuwsgierig wat voor soort muis dat is? Deze cursus gaat over zoogdieren van Voorne-Putten en we gaan ook naar buiten om zoogdieren te spotten!

De cursus bestaat uit twee avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee excursies, een in de avond en een in de ochtend, in verschillende natuurgebieden op Voorne.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen weten welke zoogdieren in hun omgeving in het wild voorkomen. Rond hun dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen, bossen en wateren op en rond onze eilanden. Wilt u weten hoe vleermuizen zich oriënteren en met elkaar communiceren, hoe reeën zich voortplanten en welke muizen lekker zijn? Dan is dit een geschikte cursus voor u.

Verdere informatie

De docenten zijn enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN-afdeling en de Natuurvereniging Hollandse Delta (een afdeling van de KNNV). Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten €35,- voor leden van de KNNV of het IVN en €42,50 voor niet leden. Het aantal deelnemers zal minimaal 8 en maximaal 15 zijn. Het cursusmateriaal wordt u digitaal aangeboden.

De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavonden 22 en 29 augustus en 5 september (19.30 – 22.15 uur (29 augustus 19:30 – 22:00 uur), de ochtendexcursie is op zaterdag 2 september (9.00 – 11.00 uur).

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik de Boer (06-19019010). Aanmeldingen voor de cursus kunnen vóór 7 augustus 2023 gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com

 

Fotografie: Naomie van der Veer

Cursus zoogdieren leren kennen voor beginners
Waar
Bezoekerscentrum Tenellaplas
Duinstraat 12a
3235 NK Rockanje
0181 483 909 Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De kosten bedragen €35,- voor leden van de KNNV of het IVN en €42,50 voor niet leden
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Erik de Boer

Voorzitter Voorne-Putten-Rozenburg

Ontdek meer over

Deel deze pagina