Cursus wilde planten leren kennen voor beginners

Wilt u wel eens weten wat er zoal groeit en bloeit bij u in de buurt? Rond uw dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen en langs het strand van Voorne? Wilt u weten welke planten familie van elkaar zijn? Hoe planten zich voortplanten en overleven? Dan is ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’ voor u een geschikte cursus.

Na het succes van voorgaande jaren geven de KNNV en het IVN deze zomer opnieuw de cursus ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’. Deze cursus heeft als ondertitel ‘Het onstuimige plantenleven op Voorne”. Want onstuimig is het leven, verder leven en overleven van al die verschillende soorten planten die op ons eiland voorkomen.

De samenwerking van de KNNV en het IVN staat garant voor een leuke, leerzame en educatief aantrekkelijke cursus. De cursus bestaat uit drie avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee ochtendexcursies in verschillende delen van de duinen van Voorne.

Verdere informatie

De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de Natuurvereniging Hollandse Delta (een afdeling van de KNNV) en de plaatselijke IVN-afdeling. Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten €35,- voor leden van de KNNV of het IVN en €42,50 voor niet leden. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 20 zijn. Het cursusmateriaal wordt u digitaal aangeboden. De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavonden 20, 27 juni en 4 juli (19:30 – 22:00 uur), zaterdagochtenden 24 juni en 8 juli (10:00 – 12:00 uur).

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Luc Coenen (o6-16296225) of Erik de Boer (06-19019010). Aanmeldingen voor de cursus kunnen, voor 5 juni 2023, gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com

 

Fotografie: Naomie van der Veer

flora - orchidee
Waar
Bezoekerscentrum Tenellaplas
Duinstraat 12a
3235 NK Rockanje
0181 483 909 Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De kosten bedragen €35,- voor leden van de KNNV of het IVN en €42,50 voor niet leden
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Erik de Boer

Voorzitter Voorne-Putten-Rozenburg

Ontdek meer over

Deel deze pagina