Voorne Putten Rozenburg
Water
Op
zaterdag07sep201913:00

Wierenexcursie Slikken van Flakkee

Op de eerste  zaterdag van september gaan wij naar de Slikken van Flakkee. Daar zullen DirkJan en Kirsten Dekker van IVN Goeree-Overflakkee ons rondleiden in een excursie met als (hoofd)onderwerp wieren. De excursie start om 10.00 uur bij een steiger aan het Grevelingenmeer.

Voor de precieze locatie zie de twee bijgevoegde kaartjes: bij de gele vlag moet je zijn. De laatste twee kilometer is over een goed te rijden steenslagweg. Er is voldoende parkeerruimte. Naast  de parkeergelegenheid ligt een groot grasveld aan de rand van de Grevelingen.

De beschoeiing bestaat uit stenen, waarop wieren groeien. Op en tussen die wieren bevinden zich slingerzakpijpen en zeeanemonen. En natuurlijk krabben, visjes en garnalen. DirkJan en Kirsten zorgen voor wat schepnetten, maar je kunt natuurlijk ook je eigen meenemen. Doe laarzen of waterschoenen aan. Op de stenen kunnen oesters groeien en die hebben scherpe randen.

De excursie duurt ongeveer twee uur. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal twintig. Daarom is aanmelden verplicht. Doe dat voor 5 september bij mij: erik.adeboer@upcmail.nl Voor diegenen die willen carpoolen: we vertrekken om 9.30 uur vanaf de carpoolplaats bij de rotonde in de N57/Zwarte dijk.

route route

 

Algemene informatie

maandag 2 september 2019 - 13:41