Voorne Putten Rozenburg
IVN
Op
zaterdag05nov202210:00

Wandeling Staelduinsebos

Het natuurgebied Staelduinse Bos (95 hectare) ligt in het Westland tussen Hoek van Holland en Maasdijk. Als je tussen de kassen en dijken ineens in het bosgebied belandt, is dat wel een overgang. Maar deze plek was eerder een natuurgebied aan de rand van een immens moeras. Monniken vestigden zich op dit hoger gelegen stuk land en gaven de aanzet tot het ontginnen van het gebied eromheen. Ver na de middeleeuwen werd het bos het privédomein van adel en havenbaronnen. En nu mag iedereen er wandelend van genieten. Het Staelduinse Bos maakt deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Om 10.00 uur staan er 2 gidsen klaar bij bezoekerscentrum ‘De Oude Koestal’ om ons rond te leiden in het Staelduinse Bos en ons te wijzen op bijzonderheden in flora en fauna. Zij hebben gevraagd om aan maximum aantal van 20 deelnemers.

Daarom is aanmelding verplicht bij Wim Klok via w.klok2@upcmail.nl . Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op enkele honderden meters wandelen van ‘De Oude Koestal’ ligt een parkeerterrein aan de Papedijk/ Oude Hooislag. Hier kun je je auto neerzetten. Houd er bij het plannen van je reis rekening mee dat het veer Rozenburg – Maassluis niet vaart.
Het telefoonnummer van Wim is 0612621104.

 

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 10:00 tot 11:30