Voorne Putten Rozenburg
Natuur in de Buurt
Op
woensdag04sep201919:00

Struintocht Landtong Rozenburg

In het kader van de Rotterdamse Parkenmaand wordt op 4 september onder leiding van IVN Natuurgidsen een Struintocht georganiseerd op de Rozenburgse Landtong.

Het wordt een spannende tocht door een ruig en ongerept natuurgebied, zonder echte wandelpaden; soms maken we gebruik van de wissels van grote grazers, die we met wat geluk ook kunnen ontmoeten.

De struintocht is geschikt voor alle belangstellenden, die goed ter been zijn (kinderen onder begeleiding).
Aanmelden nodig, via Email: excursieslandtongrozenburg@gmail.com

De deelname is gratis en vol = vol. 

Zorg voor juiste kleding: Hoge waterdichte schoenen, lange broek, bij nat weer laarzen en regenkleding. Eten en drinken voor onderweg zelf meenemen, want de Landtong kent geen catering of toilet.
Honden zijn niet toegestaan ook niet aangelijnd!

Tijdens de wandeling staan we stil bij de geschiedenis en ontstaan van Eiland Rozenburg in de Maasdelta en het ontstaan van de Landtong en de z.g. Begrazingsweide, de invloed van grote grazers, de (spaarzame) beheersmaatregelen en de toekomst van de Landtong. Natuurlijk laten we ons ook verrassen door de aanwezige vogels, planten, kruiden en bomen.

Woensdagavond 4 september 19.00 uur verzamelen, parkeren en startpunt van de tocht: EIC Mainport.  Adres: Noorzeeweg 6 3181 ML Rozenburg Havennummer 5325.

Voor meer info over de Landtong klik hier

Algemene informatie

dinsdag 9 juli 2019 - 19:48