Voorne Putten Rozenburg
IVN
Vanaf
woensdag24jan201819:30

Opleiding Natuurgids

IVN afdelingen Voorne Putten en Goeree-Overflakkee starten opleiding Natuurgids

 

Heeft natuur en landschap uw interesse? Zou u er graag meer van willen weten en zelf actief in of voor de natuur op Voorne Putten of Goeree-Overflakkee willen zijn? Dan is de Natuurgidsencursus van het IVN Voorne Putten Rozenburg en IVN Goeree-Overflakkee echt iets voor u. Op woensdag

31 januari 2018 start IVN VPR en IVN G-O met een nieuwe natuurgidsenopleiding. In anderhalf jaar wordt u opgeleid tot erkend IVN natuurgids.

 

In samenwerking met KNNV Voorne is een aantrekkelijk programma samengesteld met thema's als flora, fauna, landschap, mens, milieu en maatschappij en ecologie. Gedurende de cursus wordt ook veel aandacht besteed aan educatieve werkvormen en didactische vaardigheden.

 

De cursus duurt anderhalf jaar tot aan de zomer van 2019. Zij bestaat uit binnen- en buitenlessen. De binnenlessen worden gegeven op woensdagavond in bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje. De buitenlessen zijn op de zaterdagochtend op locatie. De totale cursus bestaat uit 46 lessen, waarvan 28 binnen en 18 buiten. Deelname aan de cursus bedraagt  € 225,-. Voorafgaand aan definitieve deelname vindt in december 2017 een intakegesprek plaats.

 

Wat kunt u met uw diploma? Na het behalen van het diploma bent u erkend IVN Natuurgids. Onder de vlag van het IVN kunt u natuurexcursies geven, jeugdactiviteiten begeleiden of natuurpresentaties verzorgen. Maar ook het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal, versterken van het bestuur of beheerder van de website behoord tot de mogelijkheden.

 

Wat heeft u er voor nodig? Interesse in natuur en landschap, enthousiasme en tijd om bij zoveel mogelijk bijeenkomsten aanwezig te zijn. Gedurende de cursus wordt ook gewerkt aan groeps- en individuele opdrachten en een eindopdracht. Om de cursus en deelnemers te begeleiden staat een gedreven team van ervaren IVN'ers voor u klaar.

 

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Simone Jongepier van IVN Voorne Putten Rozenburg (06-25428384 of sa.jongepier@upcmail.nl) of Anne Marijke Elema  van IVN Goeree-Overflakkee (06-30780960 of amelema@hetnet.nl).

Algemene informatie

woensdag 24 januari 2018 - 19:30 tot zondag 30 juni 2019 - 22:00
Locatie: 
Nederland
Google Maps image