Voorne Putten Rozenburg
Overig
Op
zaterdag22okt202215:00

Lezing over de menselijke evolutie in 400.000 generaties

Dick Slagter weet op een heel heldere en relatief eenvoudige manier de evolutie van de mens kort samen te vatten. En nu is hij bereid om ook bij ons een lezing te geven. Nadat Corona in 2021 roet in het eten gegooid heeft, dan nu opnieuw de aankondiging van zijn lezing op zaterdag 22 oktober in Cultureel Centrum de Man te Oostvoorne.

Dick zegt over zijn boek “ .. In het boek 400.000 GENERATIES wordt onze evolutie voor het eerst sinds Darwin wetenschappelijk verantwoord volledig en sluitend verklaard…”

Hij is zijn hele leven al geboeid geweest door de biologie en de evolutie van de mens in het bijzonder. In 2008 las hij een boek over dit thema en kwam het volgende beeld in hem op:

“.. Een chimpansee moeder draagt haar kind de eerste jaren onder de buik of op de rug. Dat doen alle primaten. Primaten baby’s kunnen zichzelf namelijk nog niet goed voortbewegen, ze zijn daarvoor te hulpeloos. Het kind helpt de moeder een beetje door het haar op haar lichaam met de handjes en voetjes vast te grijpen. Zo zit het kind stevig genoeg en kan moeder zonder ongelukken klimmen in de bomen, op zoek naar voedsel en veiligheid. Maar kijk eens naar ons. Wij hebben geen haar op het lijf, onze huid is glad, onze kinderen kunnen zich nergens aan vast grijpen. Moeder moet het kind daarom met twee armen vasthouden, anders valt het van haar af. Dat moeten de mensenvaders trouwens ook en zo wordt klimmen in hoge bomen voor mensenouders een levensgevaarlijke klus. Dit dwong onze voor ouders er in een grijs verleden toe meer op de grond verblijven en zich daar met een kind in de armen op twee benen voor te bewegen…”

Een periode van zoeken en schrijven begon. En 12 jaar later was het boek klaar.Hier valt natuurlijk nog meer over te vertellen en dat zal Dick doen in zijn lezing.

Deze lezing is (gratis) toegankelijk voor leden van Natuurvereniging Hollandse Delta en de afdeling Voorne Putten Rozenburg van het IVN.

Datum: zaterdag 22 oktober, van 15.00-17.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur
Plaats: cultureel centrum de Man,
Burgemeester Letteweg 30, 3233 AG Oostvoorne

Meld je snel aan!! Uiterlijk 15 oktober via lezingen.knnv.ivn@gmail.com
Bij te veel aanmeldingen, zal ik een wachtlijst moeten aanleggen.

Jaap van Elst

Algemene informatie

zaterdag 22 oktober 2022 - 15:00