Voorne Putten Rozenburg
Overig
Op
zaterdag07mei202210:00

Excursie Landgoed Dordwijk

Al in 1635 werd, een eindje buiten de stad Dordrecht, de buitenplaats Dordwijk gesticht. In die tijd bestond Dordwijk uit een boerderij, een tuinmanskeet, enkele opstallen en een plantage. Door de eeuwen heen wisselde het landgoed vaak van eigenaar. Het werd uitgebreid en verfraaid, maar ook verwaarloosd en beschadigd. Tegenwoordig is Dordwijk in particuliere handen. Er druk gerestaureerd, gekapt en aangeplant. De oude padenloop van de Engelse landschapstuin is hersteld. Daarnaast zijn de oranjerie en de ambachtelijke moestuin weer in gebruik genomen.

Op zaterdag 7 mei brengen wij een bezoek aan het Landgoed Dordwijk. Onder leiding van een gids van IVN Dordrecht wandelen wij over het landgoed, waarbij er aandacht zal zijn voor zowel natuur als cultuur. De excursie start om 10.00 uur.

Door een speciale overeenkomst met IVN Dordrecht is de excursie gratis. De deelname aan de excursie is beperkt, er kunnen maximaal 25 personen mee. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 2 mei bij Wim Klok via w.klok2@upcmail.nl . Mochten er meer dan 25 aanmeldingen zijn, dan gaan IVN-leden voor niet-leden. Verder geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Met vriendelijke groet,

Erik de Boer

 

Algemene informatie

zaterdag 7 mei 2022 - 10:00