Voorne Putten Rozenburg
Bloemen & Planten
Vanaf
woensdag31mei201719:30

Cursus wilde planten leren kennen voor beginners

Wilt u wel eens weten wat er zoal groeit en bloeit bij u in de buurt? Rond uw dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen en langs het strand van Voorne? Wilt u weten welke planten familie van elkaar zijn? Hoe planten zich voortplanten en overleven? Dan is ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’  voor u een geschikte cursus.

Na het succes van voorgaande jaren geven de KNNV en het IVN deze zomer opnieuw de cursus ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’. Deze cursus heeft als ondertitel ‘Het onstuimige plantenleven op Voorne”. Want onstuimig is het: het leven, verder leven en overleven van al die verschillende soorten planten die op ons eiland voorkomen.

De samenwerking van de KNNV en het IVN staat garant voor een leuke, leerzame en educatief aantrekkelijke cursus. De cursus bestaat uit drie avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee ochtendexcursies in verschillende delen van de duinen van Voorne.

De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN en KNNV afdelingen. Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 35 per deelnemer. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 25 zijn. Het cursus materiaal wordt u digitaal aangeboden. Tevens ontvangt u een waaier met veel voorkomende planten. De cursus wordt gehouden op de volgende data: woensdagavond 31 mei, woensdagavond  7 juni, zaterdagochtend 10 juni, woensdagavond 14 juni en zaterdagochtend  17 juni. De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursies van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik de Boer (0181-484661). Aanmeldingen voor de cursus kunnen, voor 29 april, gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com

Algemene informatie

woensdag 31 mei 2017 - 19:30 tot zaterdag 17 juni 2017 - 12:30
Locatie: 
Bezoekerscentrum Tenellaplas
Nederland
Google Maps image