Voorne Putten Rozenburg
Cursussen
Vanaf
woensdag22jun202219:30

Cursus wilde planten leren kennen voor beginners

Wilt u wel eens weten wat er zoal groeit en bloeit bij u in de buurt? Rond uw dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen en langs het strand van Voorne? Wilt u weten welke planten familie van elkaar zijn? Hoe planten zich voortplanten en overleven?
Dan is ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’  voor u een geschikte cursus.

Na het succes van voorgaande jaren geven de KNNV en het IVN deze zomer opnieuw de cursus ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’. Deze cursus heeft als ondertitel ‘Het onstuimige plantenleven op Voorne”. Want onstuimig is het: het leven, verder leven en overleven van al die verschillende soorten planten die op ons eiland voorkomen.

De samenwerking van de KNNV en het IVN staat garant voor een leuke, leerzame en educatief aantrekkelijke cursus. De cursus bestaat uit drie avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee ochtendexcursies in verschillende delen van de duinen van Voorne.

De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN en KNNV afdelingen. Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 35 per deelnemer. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 25 zijn. Het cursus materiaal wordt u digitaal aangeboden.

De cursus wordt gehouden op de volgende data:

  • woensdagavond 22 juni
  • zaterdagochtend 25 juni
  • woensdagavond 29 juni
  • zondagochtend 3 juli
  • woensdagavond 6 juli

De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursies van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Luc Coenen (06-16296225) of Erik de Boer (06-19019010).
Aanmeldingen voor de cursus kunnen, vóór 7 juni, gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com  

brede orchis

Algemene informatie

woensdag 22 juni 2022 - 19:30