Voorne Putten Rozenburg
Cursussen
Vanaf
zaterdag02apr202207:00

Cursus vogels leren kennen voor beginners

De Natuurvereniging Hollandse Delta organiseert in samenwerking met het IVN VPR dit voorjaar weer een cursus vogels leren kennen voor beginners.

De cursusavond in het bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje wordt aangevuld met twee ochtendexcursies in het veld. Een prima mix van theorie en praktijk.

Voorne is rijk aan vogels, dankzij de diversiteit aan landschappen, van polder, duingebied tot zee. De deelnemers leren van alles over vogelsoorten en hun leefgebieden. Tijdens deze cursus gaan we in op de soorten die je met niet al te veel moeite zelf tegen kunt komen.

Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op groepen als zang- en watervogels. Wilde u altijd al weten welk geluid er bij een winterkoning hoort en waarom de ene vogel een tocht van duizenden kilometers aflegt en de ander in ons land blijft? Deze en andere vragen zullen aan bod komen.

De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vogelaars, die u veel kunnen vertellen over de vogelstand en vele tips hebben voor een vogelvriendelijke tuininrichting.

De kosten zijn mede dankzij de steun van het Zuid-Hollands Landschap slechts € 35,- p.p. voor KNNV/IVN leden en € 42,50 voor niet leden.
Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze educatieve, leuke en afwisselende cursus. Geef u snel op, want het aantal deelnemers is beperkt.

De cursus, die bestaat uit 3 bijeenkomsten, wordt op de volgende data gegeven:
zaterdagochtenden 2 april 2022 (7:00 - 11:00 uur) en 9 april 2022 (07:00 - 11.00 uur) en de woensdagavond 6 april 2022 (19:30 - 22:00 uur).

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij: cursus.knnv.ivn@gmail.com

Opgeven kan t/m 24 maart 2022.

Algemene informatie

maandag 7 maart 2022 - 11:58