Voerendaal
Duurzaamheid
donderdag14sep2017

McDonald’s vanwege zwerfvuil aan de schandpaal genageld.

Zowel symbolisch, alsook juridisch via een proces-verbaal, is  McDonald’s op 12 september - bij een manifestatie in het gemeentehuis Voerendaal tegen zwerfvuil - aan de schandpaal genageld.

De gemeente Voerendaal, vertegenwoordigd door hun adviseur Natuur, Landschap en Water dhr. R. Cleef,  heeft wél op gepaste wijze aandacht geschonken aan het alsmaar uitdijende “MecDrek” afvalprobleem. De gemeentelijk ambtenaar heeft symbolisch de schandpaal met hieraan opgehangen de lege verpakkingsmaterialen, in ontvangst genomen. Hij lichtte ook toe dat er met McDonald’s geen gemeentelijk overleg is over hoe mogelijk om te  gaan met het dumpen van verpakkingen in het buitengebied.

De heer Grooten heeft, ondersteund door IVN Voerendaal, toegelicht hoe de Mc Donald’s organisatie schromelijk heeft gefaald in het adequaat reageren op zowel schriftelijke- alsook telefonische klachtmelding. 

Gratis advies aan Mc Donald’s

Ontwerp een groot én klein draagbakje waarin je de bestelde producten meegeeft, reken éénmalig 5 euro af en iedere klant vindt deze te mooi om uit  het raam te kieperen. Bij de volgende bestelling leveren ze dit bakje – uiteraard met M-logo – weer in. Alle zwerfafval is zo de wereld uit. Dit past zijns inziens helemaal in de bedrijfsfilosofie van MD om alle afval te scheiden/recyclen.