Voerendaal
Landschap
maandag16jan2017

Een jaar op Natuurontdekkingsreis Parkstad

Elke Parkstedeling zal zich wel eens verrast voelen over de groene omgeving als hij door de regio Parkstad fietst, wandelt of rijdt. De afdelingen uit de regio Parkstad van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg nodigen iedereen uit om vanaf  7 februari 2017 eens écht kennis te maken met de veelzijdige natuur in de regio via de Natuurontdekkingsreis Parkstad.

Kennis maken met de natuur

Gedurende het jaar 2017 gaan deelnemers 9 keer op zaterdagochtend mee op excursie. Elke keer in een ander natuurgebied in Parkstad. Tijdens 10 lezingen of workshops op een dinsdagavond maken ze kennis met telkens een ander aspect van de natuur: diersporen, winterknoppen aan takken, bijzondere planten, bijen, water, flora uit de eigen omgeving, vleermuizen, paddenstoelen en het land van kalk.

De bijeenkomsten starten op 7 februari met een inleiding en eindigen op 11 november met de afsluiting. Er is geen voorkennis vereist alleen interesse, nieuwsgierigheid en enthousiasme!

Kosten en aanmelden

De kosten voor de natuurontdekkingsreis bedragen € 74,- (inclusief IVN-lidmaatschap voor 1 jaar). Aanmelden of meer informatie opvragen kan via tel. 0475-386460 of kijk op www.ivn.nl/limburg.

 Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen.