Voerendaal
Bomen & Struiken
vrijdag22okt2021

Bomen en struiken planten in Voerendaal

Planten van bomen en struiken aan de Parallelweg te Voerendaal op zaterdag 13 november. In het kader van het Bomenfestival Limburg 2021 en het Bomenplan van de Gemeente Voerendaal, hebben de Gemeente, IVN Voerendaal en Buurtvereniging ’t Baneblökske de hoofden bij elkaar gestoken. Resultaat is een uitgewerkt beplantingsplan voor de Parallelweg te Voerendaal.

Na voorbereidende werkzaamheden zal er op zaterdag 13 november a.s. een boomplantdag worden gehouden samen met de buurt, IVN en de gemeente. Deze zal plaatsvinden tussen 10:00 en 16:00 uur.

Om 10:15 uur zal wethouder Pierre Verbraak de officiële aftrap geven door het planten van de eerste boom.

Aangezien er het nodige werk moet worden verzet, nodigen wij jong en oud(er) uit om mee te komen helpen met het realiseren van deze groene strook. Kinderen onder begeleiding van (groot)ouder. Een gedeelte van de dag ben je uiteraard ook welkom.

Voor koffie, thee, fris, chocomel en wat zoetigheid wordt gezorgd. Verder is er diverse informatie, een bomenquiz voor kinderen en volwassenen met prijsjes.

Zorg zelf voor goede kleding, schoeisel, werkhandschoenen en, heel belangrijk, een schop. Denk eraan om de schop te merken met je naam, kleur of label zodat je deze terug kan vinden.