Herfstwandeling 12 november 2023 in het Heuvellandlandschap met IVN Voerendaal

De aangepaste Korte Tour 174 van Harry Boelen, Natuurgids 2017-8.

 

Deze afwisselende herfstwandeling (circa 10 km) voert ons vanuit Mechelen langs en door oude bossen, zoals het Dunnenbosch, het Schweibergerbosch en het Wagelerbosch.

Bij zeer nat weer vermijden we de natte en zompige wei bij Landsrade en nemen een kleine omweg richting Crapoel. De wandeling is dan circa 12 km.

Na de start volgt een pittige stijging waarbij we ons warm lopen. Daarna kunnen we genieten van een verrassend panorama van het Heuvelland met zicht op de Eyserheide (of Eyser Bosschen).

We lopen en struinen langs en door het bos en over weidepaden. We doorkruisen karakteristieke buurtschappen zoals Overgeul, Landsrade, Bissen en Dal. Ook komen we op het terrein van de Golf en Countryclub Wittem, die wandelaars welkom heet.

We laten ons verrassen door de natuur in herfsttooi. Tevens staan we stil bij de cultuurhistorie en historie die hier een eigen verhaal heeft.

Advies: Waterdichte en hoge schoenen zijn aanbevolen want de paden kunnen drassig zijn. Onderweg is een pauzeplaats met zitbanken voor een (zelf meegenomen) boterham en drinken.

Na afloop kan desgewenst voor eigen rekening een consumptie gebruikt worden in De Geulhof.

Honden zijn mits aangelijnd toegestaan.

Carpoolen:

9.30 uur vanaf P-plaats gemeentehuis Voerendaal, Raadhuisplein 1, 6367 ED Voerendaal.

Eventuele vragen: Margriet Bijvoet tel 06-16 543 897 of Diny van Faassen tel 06- 51 717 810.

 

Waar
Parkeerplaats De Geulhof
Eperweg 9
6281 NA Mechelen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Margriet Bijvoet

Voerendaal

Ontdek meer over

Deel deze pagina