Voerendaal
IVN
Op
vrijdag31mei201914:00

Rondje om de vijver met IVN Voerendaal

natuurmarkt tijdens Zomerfestival

Tijdens deze middag organiseert IVN Voerendaal een natuur, educatie, cultuur markt rond de vijver bij Furenthela. Bekijk en doe mee bij de kraampjes van de Kunradersteengroeve, het waterschap en de visvereniging met zijn waterdieren en bevers of maak een kunstwerk van materialen uit de natuur. Proef de hapjes van de Mannen achter de Pannen, die aan de slag gingen met de vergeten groente geleverd door Boerderijwinkel Gebrs. Spee uit Ubachsberg. De uilenwerkgroep is present met een kraam met opgezette uilen en uilenballen om uit elkaar te prutsen. Het Rad van Natuur draait over duurzaamheid, milieu en afval scheiden. Kun je de rebus oplossen? 

Al met al een natuurbeleving op maat! Geschikt voor alle leeftijden om op een speelse manier kennis te maken met thema’s uit onze eigen omgeving. 

Om 14.30 en 16.00 uur kun je ook komen genieten van de half uur durende kindervoorstelling ‘Tollo Tollo’ van Jan & Trees. Bijpassend aan het IVN thema kom je allerlei leuke weetjes te weten over pinguïns, albatrossen, inktvissen en aardvarkens. Zingen en spelen op de leukste dierenliedjes die je waarschijnlijk nog nooit eerder gehoord hebt!!

Om 15.00 uur start een begeleide wandeling van circa 5 km. ‘Ommetje Putter Gewande’. Laat je verrassen door de natuur van het beekdalenlandschap en de geschiedenis van kasteel Puth. 

Waterdichte wandelschoenen aanbevolen.

Algemene informatie

vrijdag 31 mei 2019 - 14:00 tot 17:00
Locatie: 
6367 TL Voerendaal
Nederland
Extra Informatie: 
Google Maps image