Vijlen-Vaals
Bomen & Struiken
Op
zondag03okt202113:00

Knoestige Noeste Werkers!

IVN Bomenfestival Limburg

Organisator: IVN Vijlen-Vaals

Doe mee aan een middag vol leuke workshops en excursies! De workshops bestaan uit leuke en leerzame doe-activiteiten voor jong en oud, boordevol weetjes over de natuur. Ook mensen in een scootmobiel of rolstoel kunnen deelnemen, evenals ouders met kinderwagens.

Speciaal voor de jeugd is deze middag gevuld met leuke en leerzame doe-activiteiten rond het thema bomen. Durf jij te draaien aan het Rad van Natuur? Ben jij de detective die onze bomenpuzzels kan oplossen? Doe dan mee aan de bomen- en natuurquiz. Of ben je juist creatief aangelegd? Dan is de workshop bomenkunstwerkjes maken van afvalmaterialen zeker iets voor jou. Ook kan er geknutseld worden met takken en boombladeren en kun je een bomen-wanddecoratie maken van gekleurde flessendoppen. Daarnaast kun je je zintuigen laten prikkelen tijdens een zintuigen-beleving en kun je zelfs een aantal bomen aan- en uitkleden! Ook volwassenen zullen smullen van deze activiteiten!

Naast de workshops wordt er deze middag een bomenexcursie gegeven door het groene hart van Vaals (3 km). De gidsen voeren je langs prachtige oude bomen en hun verhalen, door parkjes en voorbij gebouwen met een boeiend verleden. Maar alle deelnemers, jong en oud, worden actief betrokken en aan het werk gezet tijdens de excursie! Want hoe meet je nu eigenlijk de hoogte van een boom? Hoe groot is de omtrek van het wortelstelsel van een boom? En hoe bepaal je de leeftijd? Je gaat het allemaal ontdekken! Deze excursie start om 13.15 uur en voert je langs prachtige plekken met een boeiend verleden, waarbij gidsen én deelnemers interessante anekdotes kunnen vertellen.

Jij doet toch ook mee aan deze leuke, leerzame en gezellige middag voor jong en oud?! 

Locatie: Koningin Julianaplein, 6291 AP in Vaals.

Aanmelden: jacquesseezink@gmail.com

Algemene informatie

zondag 3 oktober 2021 - 13:00 tot 17:00