Veldhoven Eindhoven Vessem
Duurzaamheid
dinsdag10jul2018

Opening voorbeeldtuin Operatie Steenbreek

De vlindertuin bij ons gebouw is vorig jaar uitgebreid met een extra hoek, waarin een voorbeeldtuin is gerealiseerd voor de Operatie Steenbreek. Deze werd op 1 juli, tijdens de open dag, onder veel belangstelling geopend door wethouder Jeroen Rooijakkers van de gemeente Veldhoven.

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten, maar daardoor ontstaan nogal wat negatieve gevolgen. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad. Daar kunnen we samen wat aan doen door onze tuinen anders in te richten: "tegel eruit, plant erin!".

Tijdens zijn toespraak heeft de wethouder toegezegd dat ook Veldhoven zich bij deze landelijke operatie gaat aansluiten en daarmee actief haar burgers gaat stimuleren om hun tuin te vergroenen. 

Grote foto: Wethouder Jeroen Rooijakkers en voorzitter Etje Hendrikx onthullen samen het informatiebord over de Operatie Steenbreek

Open dag vlindertuin 2018-2Wethouder Jeroen Rooijakkers opent de voorbeeldtuin met een toespraak

Open dag vlindertuin 2018Tijdens de open dag konden ook "zaadbommen" gemaakt worden