Veldhoven Eindhoven Vessem
Bomen & Struiken
maandag03apr2017

Kinderen in actie tijdens Boomfeestdag 2017

Overgenomen uit het Veldhovens Weekblad van 29 maart 2017

Woensdag 22 maart is de 60ste editie van de Nationale Boomfeestdag gehouden. Kinderen uit groep 7 van Basisschool De Brembocht plantten bomen in het gebied van de Zandoerlese bossen. Het ging om 8 'grote' bomen en 2.645 stuks bosplantsoen. Ze kregen hierbij hulp van vrijwilligers van het IVN.

Voor de toekomstige aanleg van de Zilverbaan zijn bomen verwijderd. Een perceel akkerland werd tijdens de boomfeestdag gedeeltelijk aangeplant met bomen en bosplantsoen. Samen met wethouder Hans van de Looij mochten leerlingen de eerste boom planten. Langs het wandelpad zijn grotere bomen in een toekomstige bloemenweide geplant. Extra leuk is dat er ook vier fruibomen langs het wandelpad zijn geplaatst. Over een paar jaar kun je tijdens je wandeling door het bos een lekkere appel plukken.

Boomfeestdag 2017

60-jarig jubileum

De stichting Nationale boomfeestdag vierde haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. Dan kun je wel nagaan hoeveel bomen er geplant zijn in 60 jaar! Enkele leuke feitjes:

  • 60 jaar Boomfeestdag.
  • Miljoenen kinderen hebben hun eigen boom geplant.
  • In totaal zijn er 10 miljoen bomen geplant.
  • Dit zijn ruim 2200 voetbalvelden!

Duurzaamheid

Gemeenten realiseren al jaren de doelstelling van de Boomfeestdag: basisschoolkinderen bomen laten planten op de derde woensdag in maart en hen zo op een positieve wijze in contact brengen met de natuur. Hierdoor leveren we een bijdrage aan een duurzame wereld.