Veldhoven Eindhoven Vessem
Natuur in de Buurt
woensdag03jun2020

IVN natuurwandelingen in Coronatijden

Een leuke wandeling samen met een natuurgids is in deze tijden met 1.5 meter veiligheidsafstand slechts beperkt mogelijk. Voor de natuurliefhebbers die graag vaker willen wandelen en ook uitleg over veel uiteenlopende ontwerpen waarderen, biedt de IVN route app wellicht uitkomst.

De  app (IVN Routes) is gratis beschikbaar voor Android en iPhone en je kunt ze downloaden bij de App stores van Google en Apple.

De routes, van korte ommetjes tot lange tochten, zijn gemaakt door natuurvrijwilligers voor natuurliefhebbers. Inmiddels staan er zo’n 260 routes in heel Nederland in de app en elke week komen er nieuwe wandelingen bij. IVN VEV zal het aantal routes in onze omgeving verder uitbreiden. Daarvoor zal de werkgroep gebiedsbeschrijvingen zich inspannen.

In de regio Eindhoven zijn er alleen al 46 routes met heel uiteenlopende onderwerpen, van een stadswandeling in Eindhoven tot een speurtocht voor de kinderen in de vlindertuin in Waalre.

De IVN Routes zijn offline te gebruiken nadat de route is gedownload. Via het zoekscherm kun je een route zoeken aan de hand van diverse criteria. Zo zijn er wandel- en fietsroutes. Er kan ook gezocht worden op routes voor, onder andere, kinderen en ouderen.  Natuurlijk kun je ook zoeken naar verschillende onderwerpen zoals stadsroutes, paddenstoelen en of strandroutes.  

Even kijken hoe het werkt? Ga dan naar deze pagina en maak een keuze uit het aanbod voor heel Nederland of deze pagina voor de routes van IVN-VEV.