Veldhoven Eindhoven Vessem
Natuur in de Buurt
Op
zondag28aug202214:00

Zomerwandeling in de Genneper parken

In het zuiden van Eindhoven worden twee stadswijken gescheiden door een groengebied dat tot ver het centrum van de stad binnendringt. Dit gebied, Genneper Parken, is van oorsprong een agrarisch beekdallandschap, gevormd door de Dommel en de Tongelreep. We gaan een wandeling maken door dit mooie stukje stadsnatuur en kijken wat aan het eind van de zomer nog allemaal te vinden is aan bloeiende planten, fruit en zaaddozen.

Het zal niet alleen een natuurwandeling zijn want ook cultuurhistorische weetjes komen aan bod net als het ecologische beheer van de landbouwgronden door de Genneper Hoeve. En we zullen het zeker hebben over de Dommel en de Tongelreep en het waterbeheer. Door deze veelzijdigheid zijn de Genneper Parken een heel interessant wandelgebied en een mooi stukje stadsnatuur.

De wandeling op zondagochtend 28 augustus, onder begeleiding van gidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem, start om 14:00 uur bij de Genneper Watermolen, Genneperweg 143, 5644 RS Eindhoven. Rond 15:30/16:00 uur zijn we weer op het startpunt terug. Deelname is gratis.

Bij de watermolen ligt een klein parkeerterrein met een aantal parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Algemene informatie

zondag 28 augustus 2022 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Genneper Watermolen
Genneperweg 145
5644 RS Eindhoven
Nederland
Google Maps image