Veldhoven Eindhoven Vessem
Natuur in de Buurt
Op
zondag28jul201913:30

Rondleiding Aarlesche Heide

een verrassend mooi natuurgebied!

Natuurgidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem en IVN Best nemen u op zondag 28 juli graag mee voor een wandeling over de Aarlesche Heide in Best. De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.
Verzamelen: halverwege de Gagel (weg tussen het Wilhelminakanaal en Philips-Medical Systems), voorbij het trainingsterrein voor (politie)honden.

Verrassend

Ingeklemd tussen de snelweg A58, het Wilhelminakanaal en Philips ligt een verrassend mooi natuurgebied. Wanneer je over dit stukje Aarlesche Heide wandelt, denk je in eerste instantie dat er alleen maar heideplanten, eiken en dennen groeien. Maar er valt veel meer te ontdekken! Het gebied heeft ook vennen, zandverstuivingen en kleinschalige bossen. De mooie helder blauwe klokjesgentianen (foto hieronder) steken boven het maaiveld uit. Verder zie je er vele soorten vogels en vlinders, duizendguldenkruid, zonnedauw, konijnen, vossen en soms een ree. Kortom een zeer gevarieerd gebied.

aarlesche heide

Rijke historie

Al in de Steentijd waren er mensen te vinden op de Aarlesche Heide. Nog altijd is er een oude grafheuvel te zien. Vanaf de middeleeuwen werd de heide afgeplagd en gebruikt in de stallen. Nu is het een natuur- en wandelgebied.

Meer informatie:
Website: www.aarlescheheide.nl. Meer informatie over het IVN leest u op www.ivn.nl/vev en www.ivn.nl/best.

Algemene informatie

zondag 28 juli 2019 - 13:30 tot 15:00
Locatie: 
Halverwege Gagel (toegang vanaf rotonde bij Philips)
Gagel
5684 PB Best
Nederland
Google Maps image