Veldhoven Eindhoven Vessem
Amfibieën & reptielen
Op
zondag17mrt201910:00

Paddentrek bij het Grootmeer

In de winter van 2009-2010 zijn er bij het Grootmeer tunnels voor amfibieën aangelegd onder de Merenweg. Op zondag 17 maart organiseert IVN Veldhoven Eindhoven Vessem een wandeling met speciale aandacht voor de paddentrek en de ervaringen met de tunnels.

Het Grootmeer is al tientallen jaren een belangrijke plaats voor de voortplanting van amfibieën, vooral gewone padden, maar ook de tamelijk bijzondere heikikker. De kikkers, padden en salamanders trekken aan het eind van de winter massaal vanuit de bossen aan de ene kant van de weg naar de andere kant om zich in het Grootmeer voort te planten. Het oversteken van de weg is voor de dieren een groot risico, waarbij in het verleden vele honderden slachtoffers vielen. Nu er tunnels onder de weg door zijn aangelegd en permanente schermen aan beide zijden van de weg is de weg vanuit en terug naar het bos een stuk veiliger geworden.

Vertrek om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Grootmeer aan de Merenweg tussen Wintelre en Vessem. Rond 12:00 uur zijn we weer terug bij het vertrekpunt. Deelname is gratis.

Algemene informatie

zondag 17 maart 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parkeerplaats bij Grootmeer
Merenweg
5513 NZ Wintelre
Nederland
Google Maps image

Meer activiteiten over amfibieën & reptielen