Veldhoven Eindhoven Vessem
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag28sep201910:00

Hooien in ‘t heempark

Op zaterdag 28 september organiseert Werkgroep Heempark Frater Simon Deltour een hooidag. Aan het einde van de zomer worden het hooiland en de verschillende graslanden in het heempark gemaaid. Het maaisel wordt op rijen gezet, verzameld en afgevoerd. Met zeisen, hooivorken, de septemberzon op de bol en de heerlijke geur van reukgras hangt er altijd een gezellige werksfeer.  

Landschappen

Heempark Frater Simon Deltour is bij velen bekend als het ‘kleine paradijs aan de Dommel’, waar je kunt genieten van de verschillende landschapstypen van de Kempen en de Meierij en de daarbij behorende plantengroei. Voor de ontwikkeling van deze landschappen wordt elke maand een werkdag georganiseerd waarop kleinschalige beheerwerkzaamheden worden uitgevoerd.

De hooidag in september is dé dag waarop iedereen wordt uitgenodigd ook een keer de handen uit de mouwen te steken en op die manier natuur en landschap op een geweldige manier te zien en te beleven. Voor jong en oud zijn er tussen 10.00 uur en 16.00 uur verschillende werkzaamheden. Zo kun je werken met de zeis en voor jongere kinderen is een ritje in de kruiwagen onvergetelijk!

Opgeven

Opgeven voor deze werkdag kan via de werkgroep: heemparkeindhoven@gmail.com

Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Deelnemers moet zelf een lunchpakket meenemen. De hooidag begint om 10.00 uur.

Algemene informatie

zaterdag 28 september 2019 - 10:00 tot 16:00
Locatie: 
Heempark Frater Simon Deltour
Genneperweg 145
5644 RS Eindhoven
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image