Veldhoven Eindhoven Vessem
Duurzaamheid
Op
woensdag20nov201915:00

Hoe goed ga jij met de aarde om?

Nederland Leest over duurzaamheid

Deze activiteit wordt georganiseerd en uitgevoerd door de Bibliotheek in samenwerking met IVN Veldhoven Eindhoven Vessem. Zie ook de website van de Bibliotheek.

Een leuke én informatieve middag waarbij kinderen met behulp van vragen en spelletjes kunnen uitzoeken hoe zij met de aarde omgaan.

We merken het allemaal: het klimaat is aan het veranderen. Deze zomer hebben we het helemaal goed gemerkt: de ene week een hittegolf en de volgende week tropische stormen. Zelfs nog een tweede hittegolf eind augustus. Stiekem weten we ook dat we er misschien wel iets aan kunnen bijdragen om deze ontwikkeling te vertragen of te stoppen. Het gaat op deze middag niet om wat de overheid en de bedrijven kunnen doen. Er zijn kleine dingetjes die ook JIJ kunt doen. Immers wij moeten allemaal ons leven een beetje aanpassen en… jong geleerd is oud gedaan!

Je kunt in dit uurtje samen met Etje Hendrikx uitzoeken hoe jij omgaat met de aarde: Hoeveel energie verbruik je? Hoeveel water gebruik je? Hoeveel grond is er nodig om alles te verbouwen wat je eet en drinkt? Hoeveel energie is er nodig om je speelgoed te maken? Hoeveel brandstof gebruik je om op school te komen? Of om naar het voetballen te gaan?

Met een beetje hulp beantwoord je 10 meerkeuzevragen. Er zijn leuke spelletjes bij om je te helpen het juiste antwoord voor jou te geven. Er zijn bij deze vragen alleen maar goede antwoorden, want het gaat om wat jij doet. Deze antwoorden geven je een score. Bij een hoge score kun je je afvragen hoe je die score omlaag kunt krijgen, want dat zou fijn zijn! We gaan er samen met de andere kinderen over praten. Wie weet wat voor goede ideeën je mee naar huis neemt aan het einde van de middag.

Vooral leuk voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Deelname is gratis.

Algemene informatie

woensdag 20 november 2019 - 15:00 tot 16:00
Locatie: 
de Bibliotheek Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
Nederland
Google Maps image