Veldhoven Eindhoven Vessem
Paddenstoelen
Op
zondag10nov201914:00

Herfstwandeling met heel veel mooie paddenstoelen

Op zondag 21 oktober nemen IVN gidsen van de afdeling Veldhoven Eindhoven Vessem u mee voor een wandeling op het terrein van Eckartdal (Lunetzorg).
Nu het volop herfst is, zien we bladeren van bomen veranderen in prachtig kleuren. Onderweg kunnen we  veel soorten paddenstoelen in allerlei vormen tegenkomen. Vruchten en zaden vinden we op de grond,  wat voor de dieren heerlijk voedsel is om de winter door te komen.  We gaan u laten zien wat  bomen nu al doen als voorbereiding op de winter. Onderweg laten we  kinderen van alles verzamelen zoals eikels , kastanjes en gekleurde herfstbladeren. Ze gaan op zoek naar paddenstoelen waar ze met spiegeltjes onder de hoed mogen kijken.  Zo verwonderen en ontdekken niet alleen kinderen, maar ook volwassenen het bos in de herfst.

We starten om 14:00 uur op het parkeerterrein aan de Nuenenseweg 1 in Eindhoven.

De wandeling duurt ongeveer 1 ½  uur. Het gebied waar we door wandelen kan nat en modderig zijn; houdt u dus rekening met uw schoeisel. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Na afloop van de wandeling kunnen we in “de Herberg” gezellig napraten en wat drinken/eten. (op eigen kosten). Kinderen mogen daar hun gevonden verzameling laten zien en een mooie herfsttekening maken.

Algemene informatie

zondag 10 november 2019 - 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Parkeerterrein Eckartdal (Lunetzorg)
Nuenenseweg 1
5631 KB Eindhoven
Nederland
Google Maps image