Veldhoven Eindhoven Vessem
Duurzaamheid
Op
woensdag27nov201920:00

Een natuurlijke, duurzame tuin

Nederland Leest over duurzaamheid

Deze activiteit wordt georganiseerd en uitgevoerd door de Bibliotheek in samenwerking met IVN Veldhoven Eindhoven Vessem. Zie ook de website van de Bibliotheek.

In het kader van Nederland Leest met als thema 'duurzaamheid' gaat Jeroen Soontiëns, samen met het publiek, op zoek naar antwoorden en oplossingen voor een groene woonomgeving.

Het veranderende klimaat stelt ons voor uitdagingen. Hoe richten we onze woonomgeving klimaatbestendig in? Welke planten passen in een duurzame tuin én voldoen aan onze wensen? Moeten we onze wensen niet aanpassen aan de veranderde omstandigheden en wat zijn daarin de mogelijkheden? Wat kunnen we zelf doen om de natuur een handje te helpen?

Pak je tuin slim aan en creëer natuur in je eigen tuin zodat er meer te beleven valt.

Thema’s die besproken worden:

  • Klimaatbestendige beplanting
  • Het vergroten van de biodiversiteit in onze omgeving
  • Het vervagen van de scheidingslijn tussen groen en de bebouwde omgeving
  • Hoe passen we onderhoudsarm en duurzaam toe
  • Klimaatbestendig inrichten versus kostenaspecten

Jeroen Soontiëns is afgestudeerd als bioloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is eigenaar van het groene bedrijf Soontiëns, met bedrijfstakken in o.a. ecologie, stadsnatuur en boomverzorging, en in die hoedanigheid betrokken bij de ontwikkeling van duurzame inrichtingsprojecten in de stad. Daarnaast is Soontiëns bekend van het Hoveniersbedrijf en tuincentrum gevestigd in Eindhoven.

Entree gratis, wel even aanmelden. Dit kan via het bestellen van gratis ticket(s) via de website van de bibliotheek Veldhoven.

Algemene informatie

woensdag 27 november 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
de Bibliotheek Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
Nederland
Google Maps image