Veldhoven Eindhoven Vessem
Landschap
Op
dinsdag22jun202120:00

Begeleider IVN-natuurwandeling in de Kempen

Info-avond

Deze training is helaas al vol geboekt, u kunt zich dus niet meer aanmelden. De info-avonden gaan wel door, maar alleen met personen die daarover een bevestiging hebben ontvangen.

Samenwerkende IVN-afdelingen in de Kempen organiseren een training voor mensen die het leuk vinden om een natuurwandeling te begeleiden. De deelnemers doen ervaring op in een zelf te kiezen natuurgebied. Ze worden begeleid door een mentor.

Deelnemers krijgen inzicht in de oorsprong van een landschap, leren hoe ze het kunnen ‘lezen’ en vooral hoe ze dit op een luchtige manier kunnen overbrengen op publiek. Ze gaan de relatie zien tussen de kenmerken van een landschap en welke planten en dieren daar kunnen voorkomen. De kennis over de planten en dieren die hiervoor nodig is, is na afloop voldoende om een groep belangstellenden te wijzen op bijzonderheden. Vaardigheden worden geoefend.

Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over veel voorkomende dieren en planten in de verschillende landschappen en biotopen, die de deelnemers vervolgens zelf gaan bekijken in het eigen oefengebied. Op de zaterdagen vinden de bijeenkomsten plaats in wisselende natuurgebieden in één van de afdelingen van IVN: IVN Bergeijk-Eersel, IVN Kempenland West, IVN Valkenswaard-Waalre en IVN Veldhoven Eindhoven Vessem

Enthousiasme om eraan te beginnen is een prima uitgangspunt.

Een info-avond met meer informatie is op 22 juni 2021

De IVN- training start in september 2021 en bestaat uit 13 dagdelen op zaterdagenochtenden en op woensdagavonden. De training eindigt voor de zomer van 2022.

De kosten voor IVN-ers bedraagt € 60,- of voor niet IVN-ers € 80,- .

Algemene informatie

dinsdag 22 juni 2021 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuureducatiecentrum D’n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553 CK Valkenswaard
Nederland
Google Maps image