Veldhoven Eindhoven Vessem
Vogels
Op
vrijdag24jun202222:00

Avondexcursie nachtzwaluwen en vleermuizen

Nachtzwaluwen zijn steeds zeldzamer wordende vogels die voorkomen in bosgebieden met grote open plekken. Eén van de plaatsen waar je ze nog kunt tegenkomen is de Oirschotse heide. Hun spectaculaire 'zang' en vlieggedrag tijdens baltsvluchten zult u niet snel vergeten.

Ook vleermuizen zijn nachtactieve dieren die leven van vliegende insecten. Daarbij gebruiken zij ultrasone geluiden. Een "bat-detector" kan die omzetten in hoorbaar geluid. We gaan zo'n apparaat gebruiken om vleermuizen op te sporen en de verschillende soorten te onderscheiden.

De excursie vindt plaats op vrijdagavond 24 juni. Verzamelen bij de RK kerk in Wintelre aan de Willibrordusstraat. Vanaf het kerkplein gaan we om 22:00 uur naar het startpunt van de wandeling op de Oirschotse heide. Er is daar beperkte parkeerruimte, dus we willen zoveel mogelijk samen rijden. Einde rond middernacht. We raden aan om stevige schoenen mee te nemen. Hoewel we niet heel ver lopen gaat een deel van de route over rulle zandpaden. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van teken kunt u het beste een lange broek dragen.

Algemene informatie

vrijdag 24 juni 2022 - 22:00 tot zaterdag 25 juni 2022 - 00:00
Locatie: 
Parkeerplaats RK Kerk Wintelre
Willibrordusstraat 37
5513 AC Wintelre
Nederland
Google Maps image