Veghel
Paddenstoelen
zondag30sep2018

Paddenstoelen Estafette een groot succes

Vandaag organiseerde IVN Veghel een paddenstoelen estafette in bosgebied 't Hurkske. Het was een heel geslaagde middag, met prachtig weer en veel enthousiaste deelnemers.

Nieuwe opzet

In de voorgaande jaren stond er ook altijd een paddenstoelenwandeling op het programma in 't Hurkske, maar deze keer werd er gekozen voor een nieuwe opzet. In plaats van een enkele, lange wandeling werd door de organisatie gekozen voor meerdere, korte excusies, om de mensen te introduceren in de wereld van de schimmels.

Om de twintig minuten vertrok er een gids met een klein groepje. De wandelingen duurden ook niet zo heel erg lang, ongeveer drie kwartier. Hierdoor was de wandeling ook geschikt voor kinderen. 

De deelnemers krijgen informatie over de gele ringboleetDie nieuwe opzet is een groot succes, want meer dan vijftig mensen hebben de route gelopen, waaronder 17 kinderen.

Weinig paddenstoelen

't Hurkske staat bekend als een gebied met veel paddenstoelen, maar door het droge weer van de laatste tijd groeien er nu veel minder paddenstoelen dan andere jaren. Gelukkig waren er toch nog voldoende exemplaren aanwezig om de deelnemers aan de wandeling vanalles te vertellen.

Samen met de gids opzoeken hoe de paddenstoel heetNa afloop waren zowel de deelnemers als de gidsen enthousiast over de nieuwe opzet. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar.