Natuur in ‘t Hurkske

Vorig jaar is er een stuk ‘nieuw natuur’ gecreëerd in Meierijstad; aan de Boerdonkse kant van ’t Hurkske zijn enkele landbouwpercelen omgevormd tot graanakkers en natte natuur.

Op zondagochtend 17 september staan op verschillende plaatsen in ’t Hurkske (Erp) informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen en komen diverse natuuronderwerpen aan bod. Waarom is hier geïnvesteerd in natuurontwikkeling? Waar heeft Duivelsnaaigaren zijn onheilspellende naam aan te danken? Wat is het Heidelucifertje? Hoe vangt Zonnedauw haar prooi? Interessant voor jong en oud! Met behulp van een routeomschrijving vanaf de parkeerplaats naast Meerbosweg 45, Erp, komen deelnemers langs de verschillende posten.

Aanmelden voor deze postenwandeling bij info@ivn-veghel.nl vóór 15 september met vermelding van het aantal personen en eventueel voorkeur vroeg in de ochtend (vanaf 9 uur) of wat later. U ontvangt 15 september een starttijd en overige informatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie 06 18275463.

Waar
Het Hurkske – De Bosbeertjes
Meerbosweg 43
5469 PL Erp
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina