Fietstocht Voedselbossen

Deze fietstocht doet het voedselbos in ’t Hurkske en op de Langsteeg aan. In het Hurkske krijgen we een rondleiding door het onlangs aangelegde voedselbos van Mieke van den Bergh en op de terugweg wordt er gestopt bij het tweede voedselbos voor een rondleiding en proeverij door eigenaar Rob Verhagen.

Vanaf de parkeerplaats naast de ingang van het gemeentehuis in Veghel gaat de fietstocht, via het waterleidingbos, naar het Hurkske; onderweg zal op enkele plekken aandacht worden besteed aan natuur en landschap. De twee rondleidingen door de voedselbossen duren elk ca.1 uur; er is voldoende ruimte voor vragen en proeven. Rond 17 uur, vol met veel nieuwe informatie, zijn we weer terug bij het gemeentehuis. De fietstocht  is geschikt voor iedereen die ca. 25 km. kan fietsen.  

Een voedselbos is opgebouwd uit eetbare planten, bomen en struiken en gericht op duurzame voedselproductie. Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op de opbouw van een natuurlijk bos zoals we dat in Europa op enkele plekken nog aantreffen.

De biodiversiteit en productiviteit van een natuurlijk bossysteem is hoog. Anders dan in de landbouw wordt er in een voedselbos niet met een enkele laag – de akker- gewerkt maar ook met de lagen daarboven. Het allerbelangrijkste is: een juist ontworpen voedselbos houdt zichzelf in stand en biedt voedsel en onderdak aan ontelbare soorten organismen, groot en klein.

Meer informatie Fer Kalis 06-51752525

25 juni 2023 - 13:30
Wanneer
zondag 25 juni 2023
13:30 tot 17:00
Waar
Stadhuisplein Veghel
Stadhuisplein 1
5461 KN Veghel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina