Cursus jeugdnatuurgids

Cursus Jeugdnatuurgids: in 9 bijeenkomsten en met veel praktijkoefeningen binnen en buiten leer je in een half jaar tijd hoe je enthousiast je verhaal en verwondering over de natuur kunt overbrengen. We richten ons op kinderen van 4 – 12 jaar. Kennis over de natuur is handig maar niet nodig.

Waarom zou je meedoen?

Al doende zal je zelf ook het een en ander van de natuur opsteken. Verder leer je van ervaren collega’s speelse methoden aan om kinderen buiten te laten genieten. Leuk voor andere kinderen, misschien ook voor je eigen (klein)kinderen. Het geeft enorm veel voldoening om samen met kinderen buiten in de natuur leuke activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen.

Wat vragen we?

Enthousiasme en de bereidheid zelf ook te willen leren.  Ook dat je je na afloop van de cursus actief samen met ons inzet met de voorbereiding en de uitvoering  van natuuractiviteiten binnen IVN verband. In het begin altijd samen met ervaren collega’s.

Wanneer beginnen we?

De cursus start op 14 maart en loopt in 9 bijeenkomsten door tot en met 8 oktober. Afwisselend komen we in totaal 9 x op dinsdagavond en zaterdagochtend bij elkaar. Op wisselende locaties. Aanmelden kan tot 1 februari bij secretaris@ivn-veghel.nl ; in week 7 houden we intakegesprekken.

Kosten

Deelname kost per persoon  €30,-. Ben je nog geen lid van het IVN dan komt het lidmaatschap (€24) van IVN er nog bij. Hiervoor krijg je 9 bijeenkomsten van ca. 2,5 uur, observatie- en stagemogelijkheden, een cursusboek, begeleiding en uiteraard koffie en thee. Voor meer informatie, zie www.ivn-veghel.nl  of neem contact op met Rea Vonk (secretaris@ivn-veghel.nl).

14 maart 2023 - 00:00
Wanneer
dinsdag 14 maart 2023
00:00
Waar
Natuurtuin
Patrijsdonk 53A
5467 AC Veghel
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina