Veghel
Natuur
Vanaf
dinsdag08nov202220:00

VOL: Sterren en andere hemellichamen

maximum aantal deelnemers is bereikt

Een sterrenhemel is magisch: planeten, sterren, melkwegstelsel …. Voor een ieder wel bekend en toch weten de meeste mensen er maar weinig van af. Heel interessant om meer hierover te weten; daarom organiseert natuurvereniging IVN Veghel een cursus ‘Sterren en andere hemellichamen’. Deze cursus probeert op een begrijpelijke wijze de complexiteit van de sterrenhemel, de bewegingen van de hemellichamen en de processen in de kosmos uit te leggen. Veel tijd zal besteed worden aan het zich oriënteren op en waarnemen van de sterrenhemel.

Onderwerpen die aan bod komen: de diverse hemellichamen (sterren, planeten, manen, kometen, meteoren, sterrenstelsels), naamgeving van sterren, ons Zonnestelsel, de Dierenriem, de levensgang van sterren (Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren en Zwarte Gaten), de Oerknal, het werken met een sterrenkaart, wanneer is welke planeet waar te zien, app’s en computerprogramma’s voor sterrenhemel-simulatie.

De cursus bestaat uit 5 lesavonden (dinsdag 8, 15, 22 en 29 november en 6 december) van 20 tot 22 uur en is inclusief een bezoek aan Sterrenwacht Halley. Kosten: €45 en €35 voor leden IVN Veghel; daarin is inbegrepen het bezoek aan de sterrenwacht en digitale syllabus. Docent is Emile Weijters. Aanmelden info@ivn-veghel.nl; maximum aantal deelnemers 20 personen. Meer informatie 06-18275463

Algemene informatie

dinsdag 8 november 2022 - 20:00 tot dinsdag 6 december 2022 - 22:00
Locatie: 
Natuurtuin 't Bundertje
Patrijsdonk 53a
Veghel
Nederland
Google Maps image