Veghel
Vogels
Op
donderdag24nov202220:00

Verhalen, sagen en legenden in de natuur

komt in plaats van lezing 'Koekoek en zijn parasitair gedrag'

De donkere dagen voor kerst zijn uitermate geschikt voor het vertellen van mooie verhalen. Op deze donderdagavond zal Rini Kerstens een avond vullen met verhalen, sagen en legenden uit de natuur. Wat is het verhaal van de doolhofzwam? Maretak en kerst gaan hand in hand, maar waarom? Vliegt er een heks op een heksenbezem door de nacht of is het toch anders? En wat is dan een heksenkring? De eerst bloeiende varen moet nog gevonden worden en toch gingen mensen er vroeger naar op zoek …

Mensen leefden vroeger dichter bij de natuur en waren er bovendien zeer afhankelijk van. Geloof en bijgeloof speelden een belangrijke rol in hun leven. De verschillende verschijnselen die hen omringden waren aanleiding voor verhalen, sagen, legenden. Die verhalen vertellen ons iets over hoe mensen vroeger stonden tegenover de natuur en natuurverschijnselen. Verhalen waardoor we met andere ogen kijken naar de natuur; ze vestigen de aandacht op details die wij vaak niet opmerken en vertellen ons over planten, dieren, paddenstoelen en over kabouters, heksen; maar ze vertellen ons ook over mensen.

Een aantal van die mooie verhalen zal op deze avond, rijk geïllustreerd, verteld worden door Rini Kerstens.  Meer informatie 06-22489367 en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Algemene informatie

donderdag 24 november 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
PieterBreugelhuis
Middegaal 25
5461 XB Veghel
Nederland
Google Maps image