Veghel
Vogels
Op
donderdag01okt202020:00

Trekvogels over Oost Brabant

MAXIMAAL AANTAL BELANGSTELLENDEN IS BEREIKT, aanmelden niet meer mogelijk

Jaarlijks worden op de Trektelpost Brobbelbies op de Maashorst elke dag in de herfst trekvogels geteld. Er zijn dagen bij dat er duizenden vogels overvliegen. Op donderdag 1 oktober zal Leo Ballering een lezing geven over trekvogeltellen, trekvogels en met name over de verschillende soorten die door het seizoen op de trektelpost langskomen en die ook een paar dagen later wellicht tijdens de excursie op 4 oktober te zien zijn.

Leo is al jaren fanatiek teller op Trektelpost Brobbelbies Noord van de Vogelwacht Uden die, ondanks de naam, een van de best bezette najaars trektelposten van Nederland is! Al sinds 2000 wordt er geteld: dat begint met de gierzwaluwen vanaf half juli, via doortrek van steltlopers in augustus en de zwaluwen, kwikstaarten maar ook visarenden in september naar de piek van de trek begin oktober. Dan worden er per dag soms wel 100.000 vinken, graspiepers, spreeuwen en veldleeuweriken geteld en is er ook nog oog voor de krenten in de pap, zoals morinelplevier, duinpieper en draaihals, soorten waarvoor vogelaars uit heel Nederland naar de telpost komen. Voldoende vogels om een avond mee te vullen!

Aanmelding verplicht (tonkarin@home.nl)  i.v.m. corona maatregelen. U ontvangt dan een bevestiging of een bericht dat het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.

Algemene informatie

donderdag 1 oktober 2020 - 20:00
Locatie: 
PieterBreugelhuis
Middegaal 25
5461 XB Veghel
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelding verplicht (tonkarin@home.nl)  i.v.m. corona maatregelen. U ontvangt dan een bevestiging of een bericht dat het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.

Google Maps image