Veghel
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag21mei202213:00

Stekjesmarkt op de Natuurtuin

Stekjesmarkt is ruilplek voor tuinplantjes!

Stekjesmarkt op Natuurtuin ’t Bundertje tegelijk met kinderboerderijdag op de natuurtuin, met activiteiten voor de hele familie. Een middag om kennis te maken met de geiten, kippen, konijnen en cavia’s van de natuurtuin.

De stekjesmarkt biedt een mooie kans om zonder kosten aan nieuwe plantjes te komen. Bovendien is het zeer milieubewust – door planten met elkaar te delen uit onze tuinen gooien we ze niet weg maar geven we ze door aan elkaar. Ook goed voor biodiversiteit in de tuin!

Hoe werkt het? Je neemt zelf planten mee die je zelf in de tuin over hebt. Kruidenplanten, zaailingen voor de moestuin, bijen- of vlinderplanten, jonge struiken. Zet ze in een bak of potjes en schrijf erbij wat het is. Mooi is het ook om tijdens de stekjesmarkt informatie aan elkaar door te geven – wanneer het bloeit, waar de plant moet staan, hoe groot het wordt en of het inheems is.

Het ‘ruilen’ is niet noodzakelijk. Ook als je geen plantje hebt meegebracht hebben de kinderen van de natuurtuin wat moestuin- en kruidenplantjes gezaaid voor bezoekers van de stekjesmarkt.

Dit jaar hebben wij een extra verzoek voor de natuurtuin zelf. Door de bouwwerkzaamheden zijn veel planten verloren gegaan. We zijn heel blij met kruidenplanten voor onze kruidenvakjes (allerlei keukenkruiden) en bloeiende vaste planten die insecten aantrekken, liefst inheemse soorten. Heb je deze over, laat het ons weten. Ook vooraf aan 21 mei kun je ze bij ons inleveren. Neem dan contact op met Pamela Kalis 06 16 341 882.

Algemene informatie

zaterdag 21 mei 2022 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuurtuin 't Bundertje
Patrijsdonk 53a
Veghel
Nederland
Google Maps image