Veghel
Bloemen & Planten
Op
zaterdag18mei201913:00

Stekjesmarkt op de Natuurtuin

Red de bijen met plantjes van Stekjesmarkt

Wie leuke plantjes overhoudt na het werken in de tuin neemt ze mee naar de natuurtuin, waar tuinliefhebbers bij elkaar kunnen ‘shoppen’. Er komt geen geld aan te pas, het is een mooie manier om nieuwe planten te ontdekken. Kenners wisselen planten en kennis uit, nieuwkomers ontdekken iets leuks voor in de bloementuin of moestuin. Je helpt tegelijk de insecten – zoals bijen en vlinders - door de biodiversiteit in je tuin te verhogen. De BunderBrigadiers hebben plantjes gezaaid, er zijn zaden voor de moestuin: onze tuinen gaan bloeien en zoemen!

Kinderboerderijdag is een landelijke dag om de kinderboerderij te ontdekken. Thema dit jaar op de natuurtuin is ‘Loop ik op poten?’ Insecten hebben 6 pootjes, cavia’s vier. We ontdekken nog meer over dierenpootjes! Kom kennis maken met onze dieren, help de geit uit te laten of trek je schoenen uit voor het blotevoetenpad. Genoeg te zien en doen deze middag voor jong en oud, eenieder die van planten of dieren houdt!

Natuurtuin ’t Bundertje, Patrijsdonk 53a in Veghel, is het centrum voor natuur- en milieueducatie van de gemeente Meierijstad. Telefoon: 0413 343982 (di, wo, do en vrijdagochtend); natuurtuin@meierijstad.nl.

 

 

Algemene informatie

zaterdag 18 mei 2019 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuurtuin 't Bundertje
Patrijsdonk 53a
5467 DE Veghel
Nederland
Google Maps image