Veghel
Biodiversiteit
Op
zondag11sep202209:00

Sporen in 't Hurkske

Postenwandeling; aanmelden verplicht

Bij sporen denk je al gauw aan zoogdiersporen zoals prentafdrukken, afgeknaagde dennenappels, poep. Maar ook insecten laten sporen achter, bijvoorbeeld vraatsporen op blad. Hele andere sporen zijn de sporen die je bij sommige planten vindt namelijk bij mossen en varens. En paddenstoelen verspreiden ook sporen ….

Op deze zondag staan op verschillende plaatsen in ’t Hurkske informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen en komen al deze verschillende soorten sporen aan bod. Interessant voor jong en oud! Met behulp van een routeomschrijving komen deelnemers langs de verschillende posten.

Aanmelden voor deze postenwandeling bij info@ivn-veghel.nl  uiterlijk vóór 10 september met vermelding van het aantal personen en eventueel voorkeur vroeg in de ochtend of wat later. U ontvangt 10 september een starttijd en meer informatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie 06-18275463.  

Wist u dat aan de knaagsporen te zien is of een eekhoorn links- of rechtshandig is? Heeft u weleens het spoor van de mierenleeuw gevolgd? En waarom draagt een mos een hoedje? Kom het zien op zondag 11 september!

Algemene informatie

zondag 11 september 2022 - 09:00
Locatie: 
Parkeerplaats de Boswachter
Gemertstedijk 10
5469NH Erp
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image