Veghel
IVN
Vanaf
dinsdag24mei202220:00

Natuurgids, iets voor jou?

Start nieuwe opleiding tot natuurgids in september

De IVN- afdelingen Bernheze, Oss, Uden en Veghel starten gezamenlijk een cursus die opleidt tot natuurgids. Op basis van richtlijnen van het landelijk IVN wordt een tweejarige cursus opgezet met veel excursies om ervaring op te doen om in de toekomst zelf mensen rond te leiden door de natuur.

De cursus start in september 2022 en duurt bijna twee jaar. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben.

Het gezicht van de IVN- afdelingen

De natuurgids is het gezicht van IVN. Wij willen zowel volwassenen en kinderen in de eigen omgeving betrekken bij natuur, milieu en landschap. De vrijwilligers die deze activiteiten begeleiden beschikken over veel kennis van de natuur. Tijdens de opleiding worden zij daar nog flink in bijgeschaafd, maar ook het vakmanschap, om die kennis over te dragen komt aan bod. Wij willen dat deze wandelende visitekaartjes, de natuurgidsen, de deelnemers aan een natuurwandeling uitstekend kunnen vermaken en hun kennis op een aantrekkelijke en boeiende wijze kunnen overbrengen.

Natuurgids ben je daarom niet zo maar. Om de titel Natuurgids te mogen dragen dien je eerst een tweejarige opleiding te volgen. Een eigen professionele opleiding van IVN. Eén keer in de vier/vijf jaar is er een dergelijke cursus hier in de regio. Dus spreekt het je aan: grijp je kans.

Aanmelden

Voel je je aangetrokken tot de rol van natuurgids, meld je dan aan bij:

IVN Oss: ivnoss.natuurgidsen@gmail.com

IVN Uden: ivnuden@gmail.com

IVN Bernheze: secretaris@ivn-bernheze.nl

IVN Veghel: secretariaat@IVN-Veghel.nl

Bijdrage

Van de cursisten wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 350. Het gaat om circa 30 cursusavonden en 20 excursies, verspreid over die twee jaar (sep 2022 tot eind juni 2024).

Daarnaast krijgen de cursisten aan het eind van deze opleiding nog een afstudeeropdracht, deze is in groepsverband.

Om de onderlinge sfeer tussen de gidsen in opleiding te bevorderen, zit er ook een weekend in het programma.

Informatieavond 

Op 24 mei 2022 is er een informatieavond in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 in Uden, aanvang 20.00 uur.

Tot 24 juni kun je jezelf inschrijven. Hierna zullen er intake gesprekken worden gehouden, waarna een definitieve keuze zal worden gemaakt.

Algemene informatie

dinsdag 24 mei 2022 - 20:00 tot donderdag 27 juni 2024 - 17:00