Veghel
Biodiversiteit
Op
zondag23aug202010:00

Natuurexcursie in 't Hurkske

met informatieposten

’t Hurkske is een heerlijk bos om door te wandelen met afwisselend bomen, vennetjes en stukjes heide. Op deze zondag  zijn er op verschillende plaatsen in het bos informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen, waar ingezoomd wordt op waterdiertjes, functie bodemleven, verschillende boomsoorten, gallen en nog veel meer. Interessant voor jong en oud! Met behulp van een routeomschrijving komen deelnemers langs de verschillende posten.

I.v.m. de coronamaatregelen is deelname alleen mogelijk na inschrijving. Heeft u interesse om deze postenwandeling te lopen, meldt u aan bij info@ivn-veghel.nl  met vermelding van het aantal personen en welk voorkeurstijdstip (10 uur, 11 uur, 12 uur). U krijgt later bericht op welk tijdstip u ingedeeld bent en waar u de route op kunt halen. 

Wonderlijk hoeveel beestje er in het water leven; natuurlijk kikkers maar ook kevertjes, larven van libellen, mijten en nog veel meer. Maar ook op de bomen is veel te ontdekken; verstopt onder de bladeren veel insecten en  gallen in allerlei vormen en kleuren. Bij de mierenhoop een drukte van jewelste, mieren hebben een ingenieus ventilatiesysteem. En heeft u weleens mierenzuur geroken? Kom het meemaken op 23 augustus!

Algemene informatie

zondag 23 augustus 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
't Hurkske, parkeerplaats
Gemertsedijk 10
Erp
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden verplicht info@ivn-veghel.nl !

Google Maps image