Veghel
Biodiversiteit
Op
zondag19mei201913:00

Natuurbelevingsdag Erp

onderzoeksgebiedje natuurgidsen-in-opleiding

Soms vind je de mooiste natuur op de meeste onverwachte plekken, daar zijn de deelnemers aan de IVN Natuurgidsenopleiding wel achter gekomen. Om hun bijzondere ontdekkingen te delen organiseren ze een Natuurbelevingsdag voor jong en oud, aan de rand in Erp. Van 13:00 tot 15:00 uur kun je een kraam vinden bij de voetbrug over de Aa nabij het evenemententerrein aan de Steengraaf te Erp. Dit is de startlocatie voor verschillende activiteiten in het hele gebied.

Tijdens deze dag zullen er veel verschillende activiteiten plaats vinden, zo kun je onder andere waterdieren scheppen in de poel, proeven van gerechten uit de natuur, vogels spotten met een telescoop en natuurlijk zullen de nieuwe natuurgidsen rondleidingen geven door het gebied om de bijzondere natuur van het gebied te laten zien. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod van activiteiten. En dit alles is natuurlijk geheel gratis!

In het kader van de IVN natuurgidsenopleiding hebben de zeven deelnemers aan deze cursus het gebied een jaar lang binnenstebuiten gekeerd. In deze tijd hebben ze veel verschillende planten, dieren en paddenstoelen gevonden, waaronder enkele heel bijzondere soorten. En dat in een gebied dat voornamelijk bekend staat als honden uitlaatplek, festivalterrein en voormalig vuilnisbelt. Tijdens de Natuurbelevingsdag kunnen ze hier alles over vertellen.

Het terrein is het gemakkelijkste te bereiken te voet of met de fiets, maar als je van verder weg komt dan kun je parkeren aan de Steengraaf, waar de route naar de kraam staat aangegeven. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Bjorn van Lieshout op telefoonnummer 06‑11.740.738.

Dus kom ook naar de Natuurbelevingsdag in Erp en beleef de natuur zoals je hem nog nooit hebt mee gemaakt.

Algemene informatie

zondag 19 mei 2019 - 13:00 tot 15:00
Locatie: 
Evenemententerrein Erp
Steengraaf 74
5467TR Erp
Nederland
Extra Informatie: 

Toegang zandpad t.h.v. Steengraaf 74, Erp

Google Maps image