Veghel
Landschap
Op
zondag27mrt202209:00

Doorstapwandeling

Veghel naar oorsprong Leijgraaf - 16 of 22 km

Heb je zin in een lekkere lange wandeling door het buitengebied van Veghel?

De wandeling gaat vanuit centrum Veghel langs de Aa via het Duits Lijntje, richting Uden tot de kruising met de Leijgraaf. Langs de Leijgraaf richting Boekel naar de oorsprong van deze beek. Dan naar de koffie op de markt in Erp; hier kan de bus terug (16km) naar Veghel genomen worden of te voet terug naar Veghel (22km).

Het dragen van goede wandelschoenen is zeker aan te raden. De wandeling gaat vooral over onverharde wegen en door (nat) weiland. De wandeling is geschikt voor iedereen die ca. 20km kan wandelen (grotendeels over ongelijke ondergrond).

Onderweg genieten we van de natuur die nu voorzichtig aan het ontluiken is. We wandelen door het buitengebied via de aangelegde Ecologische Verbindings Zone en zien allerlei ingerichte natuurgebiedjes en vispassages. Er  wordt onderweg gestopt voor een koffiepauze (zelf meebrengen) en de lunch (zelf meebrengen).

In Erp pauzeren we op de markt (consumptie voor eigen rekening) en wie wil kan daar de bus nemen terug naar Veghel (16km). Wie nog energie heeft kan natuurlijk ook terugwandelen naar centrum Veghel via het Ham-Havelt. (22km).

Zin om mee te gaan? Doe je wandelschoenen aan en zorg dat je een rugzak bij je hebt met voldoende eten en drinken. Voor het openbaar vervoer een OV-kaart of pinpas meenemen.

Meer informatie Fer Kalis 0413-341348

Algemene informatie

zondag 27 maart 2022 - 09:00 tot 15:00
Locatie: 
Stadhuis Veghel
Stadhuisplein 1
5461 KN Veghel
Nederland
Google Maps image