Veghel
(Zoog)dieren
Op
zondag14nov202110:00

Diersporen

Een spannende excursie, een tocht vol verrassingen en interessante waarnemingen: IVN natuurgidsen laten u diersporen zien waar u normaal aan voorbij loopt. Start iets voorbij Het Gerecht 8, Erp, daar waar de verharde weg over gaat in een zandpad. Deelname is gratis. Doet u wel stevige schoenen aan.

Heeft u ooit in het bos gelopen en het gevoel gehad dat u bespied werd? In het bos zitten veel dieren maar die zijn vaak onzichtbaar. Aan de hand van sporen en prenten die ze achterlaten kunnen we reconstrueren welk dier het geweest is, die u zat te bespioneren. Het is een beetje CSI in het bos. Je kunt door prooiresten, prenten, vraatsporen en keutels te bekijken veel  informatie over het dier opdoen.  Zo kun je toch van dieren in het bos genieten en meer over ze te weten komen ook als je ze niet gezien hebt. 

De excursie door het bos, langs bosranden en akkers is ongeveer 5km. Overal zijn wel sporen te vinden en onderwijl kunt u genieten van de herfstkleuren, de geur van rottend blad en paddenstoelen.

Meer informatie Fia Fiers 0622609707

Algemene informatie

dinsdag 19 oktober 2021 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
't Gerecht
Gerecht 8
Erp
Nederland
Google Maps image