Veghel
Overig
Op
donderdag30mrt201720:00

Biomimicry (leden/publiekslezing)

Geïnspireerde oplossingen uit de natuur gebruiken voor (complexe) menselijke uitdagingen om een gezonde planeet te creëren en behouden.

Iedereen weet wat de natuur is, maar weet je ook hoe die werkt? Biologen natuurlijk wel, maar ingenieurs, architecten en ontwerpers nauwelijks. En dat is zonde. Want ook bij het bedenken van nieuwe gebouwen, energievoorzieningen of productietechnologie, kun je veel leren van de natuur.

Windturbines met wieken als vinnen van walvissen, pompen gebaseerd op de vorm van schelpen, bacterievrije oppervlakken die werken als haaienhuid. Het zijn allemaal innovaties die met behulp van biomimicry zijn ontstaan.

Biomimicry: bios = leven, mimesis = imiteren.

De natuur heeft miljarden jaren ervaring met betrekking tot wat wel of niet werkt op aarde. Het is dus absoluut geen gek idee voor de mensheid om bij uitdagingen eerst te kijken naar de oplossingen die door de natuur al zijn bedacht.

Spreker Bas Sanders is mede-oprichter van stichting biomimicryNL, maakt deel uit van de Raad van Inspiratie van Nationaal Landschap Het Groene Woud en werkt vanuit Sanders Innovation en Sanders Machinebouw aan duurzame innovaties en geeft regelmatig gastcolleges en lezingen over biomimicry.

Meer informatie Jacinta Zijlstra 0413-36 47 28

Algemene informatie

donderdag 30 maart 2017 - 20:00 tot 21:30
Locatie: 
Buitendonk 3
5467 DE Veghel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image