Veghel
Overig
Vanaf
dinsdag07apr202000:00

Basiscursus fotografie

Heb je een goede camera, maar gebruik je hem eigenlijk alleen maar tijdens de vakantie? Wil je graag leren hoe je betere foto’s kan maken, maar verdwaal je in alle knopjes en menu’s van de camera. Heb je de camera eigenlijk altijd op de stand ‘auto’ staan? Wil je graag mooiere natuurfoto’s maken, maar heb je jezelf er nog nooit echt in verdiept? Wellicht is de basiscursus natuurfotografie dan iets voor jou!

In het voorjaar van 2020 verzorgt Bjorn van Lieshout een basiscursus natuurfotografie. In drie theorielessen en drie praktijkochtenden leert hij je alles wat je moet weten om verder te kunnen met deze inspirerende hobby.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Tijdens deze cursus wordt de basis van de fotografie uitgelegd, onderwerpen als belichting, kleurbalans en compositie komen hierbij uitgebreid aan de orde. Daarnaast worden ook veel onderwerpen behandeld die specifiek op natuurfotografie gericht zijn, zoals apparatuur, benaderen van wilde dieren en fotograferen bij natuurlijk licht.

Om deel te nemen aan deze cursus heb je niet persé een digitale spiegelreflexcamera nodig, ook met een hybride- of compactcamera kun je deelnemen. Het enige vereiste is dat je camera de mogelijkheid heeft om sluitertijd en diafragma manueel in te stellen. (Mocht je hierover twijfelen neem dan even contact op.)

Alle gegevens op een rijtje

De theorielessen zijn telkens op een dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in het Pieter Breugelhuis. De data zijn 7 april, 12 mei en 26 mei. Naast deze avonden zijn er ook drie praktijklessen, waarbij we de geleerde theorie in het veld gaan oefenen. Dit zijn drie zondagochtenden, waarbij we twee keer van 9:00 tot 12:00 uur op pad gaan. Op één van de praktijklessen starten we echter al vroeger en proberen we een mooie zonsopkomst vast te leggen. De data van de praktijklessen zijn 19 april, 17 mei en 7 juni.

Deelname aan deze cursus kost slechts € 25 voor leden en € 35 voor niet-leden. Aan de cursus kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Inschrijven kan tot uiterlijk 21 maart 2020, maar wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je het beste zo snel mogelijk inschrijven. Dit kan door een mailtje te sturen aan bjornvanlieshout.bvl@gmail.com.

Werkgroep natuurfotografie

Na afloop van de cursus gaan we binnen IVN Veghel een werkgroep natuurfotografie opstarten. Deze werkgroep is bedoeld voor alle leden die interesse hebben in natuurfotografie. Je hoeft hiervoor de cursus dus niet te hebben gevolgd. Het doel van de werkgroep is om elkaar te enthousiasmeren en inspireren. Dit door middel van regelmatige werkgroepavonden waarbij we informatie uitwisselen, elkaars foto’s bekijken en interessante onderwerpen uitdiepen. Daarnaast kunnen ook andere activiteiten ontplooit worden, zoals bijvoorbeeld foto-uitstapjes en gezamenlijke exposities.

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze werkgroep of jezelf al direct aanmelden? Ook dan kun je een mailtje sturen aan bjornvanlieshout.bvl@gmail.com.

Algemene informatie

dinsdag 7 april 2020 - 00:00
3 binnenlessen en 3 buitenlessen. Aanmelden vóór 21 maart
Locatie: 
PieterBreugelhuis
Middegaal 25
5461 XB Veghel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image