Veenkoloniën, Stadskanaal
Op
donderdag15jun201719:30

Informatieavond IVN Natuurgidsenopleiding Groningen-Drenthe

natuurgidsenopleiding

Informatieavond IVN NatuurGidsenOpleiding Groningen-Drenthe

Tijdens deze interactieve avond wordt alles wat je moet weten over de IVN Natuurgidsenopleiding duidelijk uitgelegd. Je maakt kennis met het opleidingsteam en (één van de) leslocaties. Het team verzorgt een paar 'Natuurmomenten', zoals iedereen dat tijdens de opleiding ook een keer zal verzorgen. Een leuke opdracht waarbij natuurbeleving centraal staat. Zo kunt je alvast proeven aan de lessfeer. Het is echt aan te raden deze avond bij te wonen. In de maanden juni en juli volgen nog de kennismakingsgesprekken met iedereen die zich heeft opgegeven.

Algemene informatie

donderdag 15 juni 2017 - 19:30 tot 22:00
IVN NatuurGidsenOpleiding Groningen-Drenthe
Locatie: 
Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
9531 JT Borger
Nederland
Extra Informatie: 

IVN NatuurGidsenOpleiding
Hoe heet de vogel die ik zo mooi hoor zingen? Hoe bereid ik een excursie voor? En op welke manier kan ik ervoor zorgen dat anderen net zo veel plezier beleven aan de natuur als ik? Met de IVN NatuurGidsenOpleiding ontwikkel je niet alleen brede kennis over veldbiologie en landschapsecologie. Ook leer je hoe je groene activiteiten organiseert en begeleidt, zoals fiets- en wandelexcursies, natuurwerkdagen en hoe je routes uitzet. Je leert stapsgewijs omgaan met verschillende doelgroepen en zult ervaren hoe jij - als gids - het beste in je kracht staat. 16.000 mensen in Nederland hebben de IVN NatuurGidsenOpleiding al gevolgd. Het is verslavend leuk! De opleiding bestaat uit vijf modules: Kennismaking en oriëntatie / Bodem, water en planten / Dieren / Ecologie en jeugdnatuurwerk / Landschap; gebruik en functies.

Organisatie
De organisatie van deze IVN NatuurGidsenOpleiding ligt in handen van IVN Bellingwedde / IVN Veenkoloniën / IVN Westerwolde / IVN Borger-Odoorn en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiering door de provincies Groningen en Drenthe.

Tijdsinvestering
De opleiding duurt 1,5 jaar met gemiddeld drie lessen per maand; twee binnenlessen op de donderdagavond en één buitenles op de zaterdagochtend. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Daarnaast voer je tijdens je opleiding - individueel of in groepen - diverse opdrachten uit, waarmee je werkt aan verdieping en specialisatie. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het landelijk erkend diploma IVN Natuurgids.

Locatie en tijden
De IVN NatuurGidsenOpleiding Groningen-Drenthe start op 7 september 2017. De lessen op donderdagavond (119.30-220.00 uur) worden in september 2017-april 2018 gegeven in de granietzaal van het Hunebedcentrum / Borger. Van april - december 2018 zijn de donderdagavondlessen in Kloosterboerderij Bleyendael / Sellingen. De buitenlessen (zaterdag 09.30 - 12.00 uur) worden georganiseerd op verschillende locaties in het werkgebied van de organiserende IVN afdelingen.

Kosten
De opleiding kost €325,00. Dit is exclusief het IVN lidmaatschap en inclusief lesmateriaal, het IVN diploma en je eigen IVN Natuurgidsenbadge.

Interesse?
Stuur een mail aan ngo.groningendrenthe@gmail.com en je ontvangt nadere informatie en het aanmeldformulier. Bezoek vooral ook de informatieavond op 15 juni in het Hunebedcentrum. Het aanmeldformulier is ook te vinden op de websites van de organiserende afdelingen:
www.ivn.nl/bellingwedde
www.ivn.nl/westerwolde
www.ivn.nl/borger-odoorn
Bellen kan ook! Marit Stokkentreeff / m.stokkentreeff@ivn.nl / 06 - 5024 8898 / 050 - 313 59 33.
Er is plaats voor 30 deelnemers. Schrijf je dus snel in!

Contactpersoon: 
Google Maps image