Wandelroute Plantage Willem lll

Een wandeling met een lange geleidelijke stijging en daling. De route voert over heuvelachtig terrein, door bos en open landschap. Een bijzonder natuurterrein, waar veel te zien is. Zichtbare overblijfselen uit de twee laatste ijstijden. Restanten van de brons- en ijzertijd. Verwijzingen naar de tabaksteelt die hier ooit plaatsvond. Maar vooral een verrassend stuk natuur in alle seizoenen.
In deze wandeling doorkruist u een gebied waarbij u zich, omringd door het wild, op de Afrikaanse savanne waant. U wandelt over een voormalige tabaksplantage, langs historische grafheuvels en door een smeltwaterdal als gevolg van de ijstijd.
Start- en eindpunt is de parkeerplaats “Plantage Willem III” in Elst (Utr.), Rijksstraatweg N225 no. 265, hectometerpaal 34,0.
Plantage Willem lll is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De openingstijd van het park is van zonsopkomst tot zonsondergang.
De wandeling is 4 km.

Natuurliefhebbers die van wandelen, puzzelen en speuren houden:
op Plantage Willem III zijn ook Geocache-wandelingen uitgezet.

Download de routebeschrijving in A4-formaat (pdf):
Wandelroute Plantage Willem lll

Download het GPX-bestand:
Wandelroute Plantage Willem lll

IVN route app
De route is ook op uw smartphone te volgen. Gebruik hiervoor de IVN route app. De app is gratis te downloaden in Google Playstore of Apple Store. Met deze app hebt u meer dan 450 wandel- en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Na het downloaden is de route offline te volgen.