Scholen Veenendaal

Beste leerkracht.

Het aankomend najaar wil het IVN u weer ondersteunen bij het natuuronderwijs met excursies en lesmaterialen.

Vanaf heden kunt u zich opgeven voor onze excursies en lessen op school via het bijgevoegd formulier.

2023 aanmeldings form herfst

Tiny Forest.

De Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar kinderen de Nederlandse natuur ontdekken.

Het is gelegen aan het Varenmos in Petenbos.

Lessen op school.

Ook dit jaar willen wij het natuuronderwijs bij u op school ondersteunen met een natuurles binnen/ buiten. Dit is mogelijk voor alle groepen. In overleg kan het gaan over diverse thema’s en onderwerpen. Er volgt eerst een korte les in de klas. Daarna gaan we naar buiten om  in de omgeving van de school de natuur te ontdekken. Duur: 1,5 tot 2 uur.

In verband met de veiligheid per 4-6 kinderen een ouder voor buiten. Heeft u interesse of wilt u meer inlichtingen over deze lessen, neem contact met ons op.

 

Kabouterpad in de Groenhoftuin op nieuwe locatie: Prins Willem – Alexanderpark 317

Voor de kleinsten zetten wij weer kabouters uit in de Groenhoftuin. Let op: Het IVN is verhuisd naar een nieuwe locatie. Daar is een prachtige nieuwe educatieve tuin aangelegd met zintuigbakken waar de kinderen planten kunnen ruiken, proeven en voelen. Ook is er weer een blotevoetenpad, een kijkhut, een pad met bodemdiertjes en natuurlijk paddenstoelen.

 

Diddersgoed: Ruisseveen Veenendaal-West.

Voor het beestjespad gaan wij naar de IVN natuurtuin Diddersgoed in het Ruisseveen in Veenendaal West

De tuin zit vol met bodemdiertjes, kikkertjes en andere insecten die de kinderen mogen vangen met loeppotjes. Ieder kind krijgt een goede loep mee om zelf op zoek te gaan.

 

Ondersteunend lesmateriaal

Daarnaast hebben wij het natuur- en milieu educatief centrum (NME-centrum) De Groenhof  met een mediatheek met leskisten, lespakketten, materialen voor excursies enz. Deze zijn gratis voor uw school te leen.

Zie hiervoor onder Mediatheek.

 

 Kosten

Voor scholen/kinderopvang met een IVN servicelidmaatschap of serviceabonnement (35 euro per jaar) zijn deze activiteiten geheel gratis. Scholen zonder dit servicelidmaatschap betalen 25 euro per activiteit.

Contact.

Wilt u contact met ons opnemen?

Mail naar scholenwg.veenendaal@ivnveenendaal-rhenen.nl
Bert de Ruiter.

Tel. 0628202684

Al deze activiteiten worden verzorgd door een kleine groep vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzet voor natuur- en milieueducatie aan kinderen. Deze groep kan echter nog wel wat uitbreiding gebruiken!
Indien u ouders weet die graag kinderen over de natuur willen vertellen maakt u hen s.v.p. attent op ons werk!