Scholenwerkgroep IVN Veenendaal

De Scholenwerkgroep IVN Veenendaal laat kinderen kennismaken met natuur en milieu. Dat doen we door ondersteuning van basisscholen in Veenendaal bij het natuur- en milieuonderwijs door het aanbieden van excursies en het geven van natuurlessen.

Vanaf heden kunt u zich opgeven voor onze voorjaarsexcursies via het bijgevoegd formulier.

Herfstexcursie 2021

Kabouterpad     Groenhoftuin   1 en 2             11 t/m 15 okt                   50 min

Speurtocht        Groenhoftuin   3,4 en 5           25 okt t/m 5 nov             50 min

Herfst in het Bos  Kwintelooijen   6,7 en 8      8 okt t/m 19 nov                                                                                                     ochtend/middag (duur in overleg)

Lessen op school

Ook dit jaar willen wij het natuuronderwijs bij u op school ook ondersteunen met een natuurles binnen/ buiten. Dit is mogelijk voor alle groepen. In overleg kan het gaan over diverse thema’s en onderwerpen. Er volgt eerst een korte les in de klas om daarna naar buiten te gaan om in de omgeving van de school de natuur te ontdekken. Duur: 1,5 tot 2 uur.

In verband met de veiligheid per 4-6 kinderen een ouder voor buiten. Heeft u interesse of wilt u meer inlichtingen over deze lessen, neem contact met ons op.

Herfst in Kwintelooijen

Zoals u ziet bieden wij ook excursies aan op locatie Kwintelooijen.

We gaan daar op zoek naar prachtige paddenstoelen, bijzondere spinnen en kriebelbeestjes. We verzamelen de mooiste gekleurde bladeren van verschillende bomen en misschien ontdekken we nog de wintervoorraad van de eekhoorn.

Het startpunt is de parkeerplaats Kwintelooijen aan de Oude Veense grindweg.

Deze excursie kan in overleg 2 tot 2,5 uur duren.

Hoe kunt u reserveren

De herfstexcursies kunt u reserveren door het downloaden en invullen van het Aanmeldingsformulier herfst 2021 en  sturen naar scholenwg.veenendaal@ivnveenendaal-rhenen.nl

Ondersteunend lesmateriaal

Daarnaast hebben wij het natuur- en milieu educatief centrum (NME-centrum) De Groenhof  met een mediatheek met leskisten, lespakketten, materialen voor excursies enz.

Zie hiervoor https://www.ivn.nl/afdeling/veenendaal-rhenen/mediatheek

Kosten

Voor scholen/kinderopvang met een IVN servicelidmaatschap of serviceabonnement (35 euro per jaar) zijn deze activiteiten geheel gratis. Scholen zonder dit servicelidmaatschap betalen 25 euro per activiteit.

Contact

Wilt u contact met ons opnemen?

Mail naar scholenwg.veenendaal@ivnveenendaal-rhenen.nl
Bert de Ruiter.

Tel. 0628202684

Al deze activiteiten worden verzorgd door een kleine groep vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzet voor natuur- en milieueducatie aan kinderen. Deze groep kan echter nog wel wat uitbreiding gebruiken!
Indien u ouders weet die graag kinderen over de natuur willen vertellen maakt u hen s.v.p. attent op ons werk!