Scholenwerkgroep IVN Veenendaal

De Scholenwerkgroep laat kinderen kennismaken met natuur en milieu. Dat doen wij door basisscholen en kinderopvang in Veenendaal te ondersteunen bij het natuur- en milieuonderwijs. Ons programma bestaat uit het aanbieden van excursies en het geven van natuurlessen.

In verband met Corona en de daaruit vloeiende maatregelen hebben wij alle activiteiten voor dit schooljaar moeten cancelen. Tip: Via Buitenlesdag.nl        ( https://buitenlesdag.nl/buitenlessen/ ) zijn wel opdrachten en buitenlessen te downloden waardoor kinderen toch buiten in hun tuin leuke opdrachtjes uit kunnen voeren om hen in beweging te houden.

Buitenlessen

In de databank van De Nationale Buitenles vind je meer dan 70 uitgewerkte buitenlessen en thuisopdrachten. Een groot deel daarvan is door de organisatie tijdelijk openbaar gemaakt nu veel kinderen thuis les krijgen. De Nationale Buitenles is een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton.

De thuisopdrachten zijn opdrachten die de kinderen zelf (met hun ouders) buiten kunnen uitvoeren. Een deel is afgeleid van bestaande buitenlessen, maar er zijn ook nieuwe thuisopdrachten te vinden in de databank. Mogelijk helpen ze je als leerkracht of ouder bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod en het in beweging houden van de kinderen.

Bron: https://buitenlesdag.nl/buitenlessen/

Wij hopen in de herfst zelf weer activiteiten aan te kunnen bieden.

Bert de Ruiter

Scholenwerkgroep Veenendaal (coördinator)

IVN Veenendaal - Rhenen

0628202684 e-mail: scholenwg.veenendaal@ivnveenendaal-rhenen.nl